De SSC Ultimate Aero TT

SSC ultimate aeroHet ontstaan van de SSC Ultimate Aero TT

De SSC Ultimate Aero TT is afkomstig van een Amerikaans autobedrijf SSC wat staat voor Shelby Super Cars.  Deze auto haalt een topsnelheid van meer dan 412 km per uur en daarmee is hij de op één na snelste auto ter wereld.  Alleen de Bugatti Veyron Super Sport doet beter met een snelheidvan 431 km per uur.
Enige tijd stond de SSC Ultimate Aero TT op kop van de snelste auto’s die serie worden gebouwd, maar Bugatti liet zich niet doen en verdrong deze snelheidsduivel met zijn speciale versie van de Bugatti Veyron.

The look van deze supersnelle wagen

De SSC Ultimate Aero TT is volledig gebouwd uit koolstofvezel.  De voorzijde van de auto heeft wat van de Pagani Zonda terwijl men voor de luchtinlaten aan de zijkanten te rade ging bij Lamborghini.  Verder ziet het ganse voertuig er zeer Amerikaans uit, vooral met de Corvette in het achterhoofd.  Achteraan valt de auto sterk op door de ronde lichten en het spoilertje, maar vooral door de twee enorme uitlaten en de gigantische luchtuitlaten.
De auto kan je bekomen in allerlei kleurencombinaties met aangepaste strepen en stickers.
Boodschappen doen met deze auto is zeker niet de bedoeling, want het snelheidsmonster beschikt over geen opbergruimten.  Met een toerenteller, een verbruikmeter en een snelheidsmeter moet je het doen.  Ondertussen zit je in lage kuipzetels en kan je genieten van een audiosysteem, ten minste als je de SSC Ultimate Aero TT niet teveel in de hoge toeren jaagt.  Als je zo gaat rijden, dan wordt de geluidsinstallatie genadeloos in de hoek geduwd door de motorgeluiden.
De opties die mogelijk zijn bij de aankoop van deze auto (mocht u dat al overwegen) zijn een hydraulische pomp die de wagen over verkeersdrempels heen moet helpen, een airco die je zeker nodig zal hebben als je tegen meer dan 400 km per uur over de weg scheurt, een navigatiesysteem en een achteruitrijcamera die eigenlijk onmisbaar is omdat je door de achterruit niets ziet.

Enkele cijfers…

De Ultimate Aero TT heeft een 6,4-liter V8 met twee turbo’s onder de kap, zodat een maximum vermogen van 1183 pk en een maximum koppel van 1485 Nm beschikbaar is. De sprint naar de 100 zou in 2,8 seconden gepiept moeten zijn.

Besluit…

We hebben hier te doen met een auto die zowat perfect is in datgene waar hij voor gemaakt is: snelheid.  Op gebied van esthetiek valt het niet direct mee met dit vehikel, maar smaken verschillen uiteraard.  Eén troost; het zal niemand lukken om lang naar de auto te kijken want met de potentie van dit voertuig ben je al lang uit het gezichtsveld verdwenen nog voor iemand het door heeft dat je voorbij kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven