De Ferrari 458 Italia: een nieuwe Ferrari

De Ferrari 458 Italia: compleet nieuwe auto

ferrari 458 italiaDe opvolger van de Ferrari F430 is de Ferrari 458 Italia die in alle opzichten een nieuwe auto is.  De motor, het design van de auto en de aerodynamica zijn volledig nieuw ontwikkeld, wat niet uitzonderlijk is bij de komst van een nieuwe auto.  Wat veel meer opvalt, is de nieuwe vorm in de naamgeving.  Naast de cijfercombinatie heeft Ferrari nu het woord Italia toegevoegd. 

De Ferrari 458 Italia: de cijfers

Het cijfer 458 in de Ferrari 458 Italia is niet zomaar lukraak gekozen.  De eerste cijfers staan voor de cilinderinhoud van de auto (4,5 liter) en de 8 staat voor het aantal cilinders.

Deze nieuwe V8 motor is de eerste motor bij Ferrari met directe injectie die middenachter wordt gemonteerd.  Dit brengt deze straatauto in 3,4 seconden naar de honderd kilometer per uur en zorgt voor een topsnelheid van 325 km per uur.  Om van 100 km per uur terug te keren naar 0 heeft de auto slechts 32,5 meter nodig dank zij een ingenieus remsysteem.

De Ferrari 458 Italia is uitgerust met een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling. Een handgeschakelde versie is niet beschikbaar. 

De Ferrari 458 Italia: de vormgeving

Ook op het gebied van de vormgeving is de Ferrari 458 Italia een nieuwe richting uitgegaan.  Deze auto is van de hand van Pininfarina en de compacte vormgeving is hierbij typerend.  Deze compacte vormgeving was een noodzaak omwille van de aerodynamica.

De voorzijde van de auto heeft één opening voor de grille.  Aan de zijkant zijn luchtinlaten die er voor zorgen dat de lucht direct naar de radiatoren wordt afgevoerd en naar de vlakke onderkant van de auto.  

De Ferrari 458 Italia: ecologie

Bij het ontwikkelen van de Ferrari 458 Italia werd heel veel aandacht besteed aan het zo laag mogelijk houden van het gewicht.  De 458 Italia weegt 1380 kg en heeft daardoor een lage CO2 uitstoot.  Het verbruik van net geen 14 liter per 100 km kan voor dergelijke krachten bevredigend genoemd worden.

Het zal echter zeer de vraag blijven in hoeverre de liefhebbers van Ferrari meer interesse zullen hebben in de cijfers van het verbruik dan in de cijfers van de prestaties.

Terug naar boven