De Ferrari Enzo van Enzo Ferrari

ferrari enzoDe idee achter de Ferrari Enzo

De Ferrari Enzo is een exclusieve sportwagen van het Italiaanse automerk.  Met deze auto wilden zij een soort eerbetoon geven aan de oprichter van het merk, Enzo Ferrari.  De Ferrari Enzo was de opvolger van de F50 en was net zoals de F50 bedoeld om te fungeren als formule 1 auto voor de openbare weg.  De Ferrari Enzo diende ook als basis voor andere modellen van Ferrari zoals de F430, de FXX en de Ferrari P4/P5 by Pininfarina.  Ook de racewagen MC12 GT van het zusterbedrijf Maserati werd gebouwd op basis van de Ferrari Enzo.

Een Ferrari Enzo kopen ?

Om een Ferrari Enzo te kopen moest je niet alleen over een goed gevulde geldbeugel beschikken.  Je moest ook nog tot de uitverkorenen behoren die er één mochten kopen.  Het was namelijk Ferrari zelf die besliste of je al dan niet een Ferrari Enzo mocht kopen.  Van het model werden er in eerste instantie slechts 349 modellen gemaakt.  Later werd beslist om er nog 50 van bij te maken; wat het totaal op 399 modellen bracht.  Om de teller op 400 modellen te brengen werd in 2005 nog één extra model gemaakt van de Ferrari Enzo dat speciaal gemaakt werd voor paus Johannes Paulus II.  De man moet zich waarschijnlijk iets te oud gevoeld hebben om met dergelijke sportwagen boodschappen te gaan doen (of in zijn geval boodschappen te gaan overbrengen); zodat hij het voertuig liet veilen.  De opbrengst van de verkoop, iets meer dan 1 miljoen euro, ging integraal naar de slachtoffers van de tsunami ramp in de Indonesische Oceaan.

De cijfers

Een Ferrari Enzo beschikt over een 6.0 liter V12 motor met 660 pk en een koppel van 657 Nm.  Het 1365 kg wegende racepaard haalt een topsnelheid van 355 km per uur en brengt je in 3.27 seconden van 0 naar 100 km per uur.

De toekomst ?

Zonder over een glazen bol te beschikken, kan men toch al enige verwachtingen koesteren naar de toekomst toe. Ferrari zou namelijk al laten ontvallen hebben dat de volgende generatie Enzo de strijd zou moeten aanbinden met de Bugatti Veyron.
Er zouden een aantal ingrepen gebeuren zoals meer kracht, lichtgewicht aan gebruikte materialen en extreem veel grip op de weg.  Als dit alles in overweging wordt genomen kan men niet anders dan benieuwd zijn naar dit nieuwe product van Ferrari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top