De Porsche Carrera GT

porsche carrera gtHet ontstaan van de Carrera GT

Het ontstaan van de Porsche Carrera GT heeft heel wat voeten in de aarde gehad.  Rond 1999 was men bij Porsche van plan om een nieuw Le Mans-prototype te bouwen.  Bedoeling was om de auto uit te rusten met flat-6 turbomotor, maar door enkele ingrepen werd de auto ontworpen zodat er een V10 motor kon gebruikt worden.

Het project werd echter geannuleerd omdat Porsche zijn ingenieurs nodig had om de nieuwe Cayenne te bouwen.  Kwatongen beweren ook dat de topman van VW-Audi niet wou dat Porsche stokken in de wielen kwam steken van het Le Mans-prototype van Audi, de R8.

Toch hield Porsche de idee levende door een prototype voor te stellen op het salon van Genève in 2000.  De uitermate grote interesse in het voertuig en het grote succes van de Cayenne zorgden er voor dat bij Porsche besloten werd om de auto toch te produceren.  De eerste Porsche Carrera GT kwam in 2004 uit de fabriek.  Aanvankelijk was het de bedoeling om 1500 voertuigen te maken; maar in 2005 werd bekend gemaakt dat de productie zou gestopt worden omwille van strengere Amerikaanse wetten.  Tot 2006 werden er 1270 Porsches Carrera GT verkocht.  Bijna de helft ervan vertrok richting VS.

Het cijfermateriaal

De Porsche Carrera GT beschikt over een 5.7 liter V10 motor die 612 pk produceert.  Hiermee haalt de teller 334 km per uur en kan je op amper 3.5 seconden accelereren van 0 naar 100 km per uur.  De motor werd enkel geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen.

Indrukken van de Porsche Carrera Gt

Deze auto is sowieso een indrukwekkende auto.  Wie er eentje wilt, zal het echter met een tweedehands versie moeten doen want sedert 2006 is de auto niet meer in productie.  Wie er eentje op de kop kan tikken kan rekenen op een auto met fantastische prestaties en een meer dan leuk uitzicht. Hopelijk is de gelukkige koper ervan iemand die over voldoende intelligentie en rijvaardigheid beschikt om deze schitterende combinatie van schoonheid en kracht in goede banen te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven