Lotus Sport Exige 240R: een sportman light

Een lichte motor… knappe prestaties

De Lotus Sport Exige 240 R beschikt over een 1.8 liter motor met vier cilinders van Toyota.  Hij beschikt over een vermogen van 247 pk en een koppel van 236 Nm. Het ganse voertuig weegt net iets meer dan een Fiat Panda, wat prachtige resultaten oplevert .  De topsnelheid van deze auto bedraagt 249 km per uur en in minder dan vier seconden sprint het voertuig naar 100 km per uur.   De auto beschikt over een handgeschakelde versnelling met zes versnellingen.
Omwille van de exclusiviteit worden er maar 50 stuks gebouwd van dit model.  Je kan de machine kopen in geel en zwart.  Een plaatje op de auto met de nummer van de hoeveelste auto je kocht, doet je er aan herinneren dat je in een exclusief model rijdt.

Binnen in dit exclusieve model.

Het interieur van de Lotus Sport Exige 240 R bestaat uit zwarte lederen bekleding met gele accenten.  De zetels zijn heuse sportstoelen met vierpunts veiligheidsharnassen voor de bestuurder en de passagier.  Het zwart en geel van de auto refereert naar de typische kleuren van het merk.
Het merendeel van de vijftig gebouwde auto’s zijn bestemd voor de Europese markt, de rest gaat richting Japan.  De auto’s worden alleen maar gemaakt op bestelling.

De afkomLotus Sport Exige 240Rst

Deze Lotus Sport Exige 240 R is afkomstig van de Lotus Exige.  Deze auto kan eigenlijk gezien worden als het sportieve broertje van de Exige.  Het model werd ontworpen in de zogenaamde “sportafdeling” van Lotus.  Om op het salon van Genève in 2005 te scoren, hadden de ingenieurs van de sportafdeling van Lotus de opdracht gekregen om een blikvanger te ontwerpen.  Naast aanpassingen aan de motor werden ook nog aanpassingen gedaan aan het onderstel van de auto, de remmen en aan de demping.  Het onderstel is volledig opgemaakt om te weerstaan aan het snelle bochtenwerk en de lichtmetalen wielen zijn eveneens compleet vernieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven