Schoonheid en kracht: de Gumpert Apollo.

De oorsprong van de Gumpert Apollo

Gumpert ApolloGumpert is een Duits bedrijf uit Thüringen dat gespecialiseerd is in het maken van supersportauto’s. Supersportauto’s zijn auto’s met een hoog vermogen. De carrosserie heeft een lage luchtweerstand. Dergelijke auto’s zijn doorgaans exclusieve modellen en onder andere om die reden ook niet direct koopjes.

Gumpert dankt zijn naam aan de opricht Roland Gumpert die oorspronkelijk werkzaam was bij Audi. Het eerste productiemodel dat uit de fabriek van Roland Gumpert kwam, is de Apollo. De naam Apollo komt dan weer van de zoon van de Griekse god Zeus; die symbool staat voor enerzijds overwinning en anderzijds mannelijke schoonheid. Een betere naam kon men moeilijk kiezen. Hiervoor werd samengewerkt met diverse technische partners. Het model is alleen beschikbaar op de Europese en de Amerikaanse markt en ook in het Midden-Oosten.

In april 2008 werd aangekondigd dat Gumpert zou deelnemen aan de 24 uren race van de Nürburgring. Hiervoor zouden zij een hybrideversie van de Apollo inzetten. Het ging hier om een 3,8 liter benzinemotor met een 100 kW elektromotor.

De Gumpert Apollo, twee versies

Van de Gumpert Apollo bestaat een “gewone” versie en een sportversie. Het verschil tussen de gewone versie van 650 pk met de sport versie is dat deze laatste over liefst 800 pk beschikt. De Apollo sport maakt gebruik van een 4,2 liter V8 biturbo motor. Deze duizelingwekkende cijfers brengen de machine in 3 seconden naar 100 km per uur en naar een top van 360 km per uur.

De veiligheid in de Gumpert Apollo

De Gumpert Apollo (en ook Apollo Sport) mag best een veilige auto genoemd worden. Er wordt gebruik gemaakt van een Chroom Loybdeen stalen buizenframe en een geïntegreerde koolstofvezel monocoque. Ook is er een crashbox voorzien. De auto zelf weegt minder dan 1200 kg, maar door de modernste technieken is de wegligging op zijn minst verbluffend te noemen. Zo kan de eigenaar zelf allerlei elementen instellen op gebied van remcontrolesysteem, traction controle, vering en rijhoogte. Eens je met dergelijk voertuig door de bochten bent gaan scheuren voel je je zelf als Apollo.

Het comfort van de Gumpert Apollo

Hoe het interieur van je auto er gaat uitzien, bepaal je als klant min of meer zelf. In samenspraak met het productieteam van Gumpert wordt het gehele interieur en exterieur door de klant zelf samengesteld. Ook wordt de bestuurderszetel volledig op maat van de bestuurder ontworpen. Een achteruitkijkspiegel is niet ter beschikking, wel een achteruitkijk camera. Kortom, aan exclusiviteit geen gebrek in deze bolide.

Terug naar boven